Saudiska läkemedelsbolaget rusade på vaccinnyhet

Saudi Pharmaceutical Industries & Medical Appliances, Spimaco, lyfte på söndagen till femårshögsta på börsen efter en avsiktsförklaring med tyska Curevac om distrubition av deras coronavaccin.

Foto:Mohammed Almuaalemi

Spimaco har och Curevac har ingått en icke bindande avsiktsförklaring som innebär att det saudiska läkemedelsbolaget ska distribuera Curevacs coronavaccin i kungadömet. Det finns också en möjlighet att utöka rättigheterna till att även omfatta Förenade arabemiraten, Kuwait, Bahrain och Oman, enligt Bloomberg.

Spimaco-aktien avancerade 5,5 procent på den saudiska Tadawulbörsen under söndagen, därmed har aktien stigit hela 58 procent under 2020. Tadawulbörsens breda index steg 0,2 procent.

Curevac utvecklar ett syntetiskt så kallat mrna-vaccin som har visat goda resultat i tidiga studier, i slutet av året räknar bolaget men att kunna genomföra mer avancerade studier. EU har tidigare tecknat ett avtal med Curevac om 225 miljoner doser för 11,84 dollar per dos.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?