1515

Saudiarabien: Lågt utbud riskerar pressa upp oljepriser

Saudiarabien oroas för att ett lågt utbud kan pressa upp oljepriser. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. 

Saudiarabien har nu ett lägre utbud av sin mest värdefulla klass av råolja, enligt källor. Det statliga oljebolaget Aramco berättar för potentiella köpare att råoljan man säljer kommer att vara begränsat i oktober efter att man underskattat efterfrågan inför amerikanska sanktioner på Iran. 

På längre sikt bedömer Aramco att man inte har kapacitet att möta den framtida efterfrågan om Iran inte längre levererar olja, enligt källorna. 

Ett högre oljepris kan tynga amerikanska konsumenter, mot bakgrund av det kommande amerikanska mellanårsvalet som avgör om det republikanska partiet kommer behålla makten i båda kongresskamrar. 

En oljetrader tror att kombinationen av amerikanska sanktioner på Iran och Saudiarabiens utbudsunderskott kommer resultera i en kraftig prisuppgång för råoljan, sannolikt mellan 90 till 100 dollar per fat. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?