1515
Annons

Saudiarabien avsaltar i "bikini-området" – investerar miljarder

Nio avsaltningsanläggningar, med en sammanlagd budget på två miljarder riyal (4,3 miljarder kronor), ska byggas längs Saudiarabiens rödahavskust, meddelar miljöminister Abdulrahman al-Fadhli.

Och snabbt ska det gå – anläggningarna som ska kunna förvandla 240.000 kubikmeter havsvatten till sötvatten varje dag ska stå klara inom ett och ett halvt år, enligt ett Twitter-inlägg från ministern.

Några närmare detaljer finns inte, men satsningen kan utgöra del av infrastrukturen till ett aviserat megaprojekt för turism.

För ett halvår sedan sade Saudiarabien att lyxhotell ska byggas på ett 50-tal öar i Röda havet. Internationellt är det redan omtalat som bikini-området, eftersom där ska råda specialregler så att västerländska turister inte behöver följa det islamiska kungadömets annars mycket strikta klädregler.

Så ska företagare undanröja konkurshotet: ”Upp till bevis”

Det pratas om ökade konkurser och spridningseffekter i flera branscher. Vad det pratas mindre om är ägarnas ansvar att rädda sina verksamheter genom kapitaltillskott, anser Anders Gullesjö på Danske Bank.  

”Grundidén med aktiebolag är att spara i ladorna”, säger han till Di. 

Anders Gullesjö är chef för företagsmarknad på Danske Bank.
Anders Gullesjö är chef för företagsmarknad på Danske Bank.Foto:Oscar Olsson

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera