Saudiarabien avsaltar i "bikini-området" – investerar miljarder

Nio avsaltningsanläggningar, med en sammanlagd budget på två miljarder riyal (4,3 miljarder kronor), ska byggas längs Saudiarabiens rödahavskust, meddelar miljöminister Abdulrahman al-Fadhli.

Och snabbt ska det gå – anläggningarna som ska kunna förvandla 240.000 kubikmeter havsvatten till sötvatten varje dag ska stå klara inom ett och ett halvt år, enligt ett Twitter-inlägg från ministern.

Några närmare detaljer finns inte, men satsningen kan utgöra del av infrastrukturen till ett aviserat megaprojekt för turism.

För ett halvår sedan sade Saudiarabien att lyxhotell ska byggas på ett 50-tal öar i Röda havet. Internationellt är det redan omtalat som bikini-området, eftersom där ska råda specialregler så att västerländska turister inte behöver följa det islamiska kungadömets annars mycket strikta klädregler.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?