Annons

Saturnus bröt monopolet med snaps och glögg

Malmö. När Edward Liepe köpte drycktillverkaren Saturnus av sin farmor handlade det om en tro på att framtiden för företaget låg i alkoholhaltiga drycker.

Drygt 20 år senare har han fått rätt, Saturnus glögg och snapsar har blivit en storsäljare även internationellt.

DYRA DROPPAR. Edward Liepe köpte familjeföretaget i flera steg och värnar om varje detalj när de alkoholhaltiga dryckerna tillverkas. En dröm vore att kunna ta emot besökare som på en fransk vingård.
DYRA DROPPAR. Edward Liepe köpte familjeföretaget i flera steg och värnar om varje detalj när de alkoholhaltiga dryckerna tillverkas. En dröm vore att kunna ta emot besökare som på en fransk vingård.Bild:Emil Malmborg
DOFT AV SKÅNE. Kryddorna som används är lokalt odlade eller plockade.
DOFT AV SKÅNE. Kryddorna som används är lokalt odlade eller plockade.Bild:Emil Malmborg
PRÖVAS. På Saturnus labb arbetar Evalotte Dahlgren. Det ska inte bara smaka bra utan varje flaska av en produkt ska smaka likadant. Det är noga med hantverket.
PRÖVAS. På Saturnus labb arbetar Evalotte Dahlgren. Det ska inte bara smaka bra utan varje flaska av en produkt ska smaka likadant. Det är noga med hantverket.Bild:Emil Malmborg

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?