1515

Satellitföretaget nobbar bud

Det brittiska satellitföretaget Inmarsat nekar ett bud från den amerikanska konkurrenten Echostar efter en kraftig kursuppgång under fredagen.

Det rapporterar The Guardian. Efter att aktien stigit 13,5 procent bekräftade Inmarsat att man mottagit ett bud från Echostar som man bedömer kraftigt undervärderar företaget och utsikterna för verksamheten. 

Tidningen bedömer att Echostars intresse av att förvärva bolaget sannolikt är kopplat till Inmarsats exponering mot USA, då den amerikanska militären är företagets största kund. 

The Guardian skriver vidare att om Echostar går vidare med sina förvärvsplaner kan ett politiskt motstånd uppstå. I en annan affär lyckades Melrose till slut förvärva ingenjörsbolaget BKN för åtta miljarder pund men en grupp av politiker ville att man skulle blockera affären av säkerhetsskäl, vilket är en av få anledningar som regeringen kan åkalla för att blockera affärer. I dagsläget har det brittiska satellitbolaget 13 kommunikationssatelliter i omlopp runt jorden. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?