Annons

SAS passagerarintäkter sjunker

SAS-koncernens reguljära passagerartrafik, RPK, steg 19,1 procent i december, jämfört med samma månad i fjol.

Bild:TT

Det framgår av SAS månadsstatistik.

Kabinfaktorn för reguljärtrafiken ökade med 4,1 procentenheter till 72,2 procent.

Totalt hade SAS Group cirka 2,09 miljoner passagerare under månaden, 11 procent fler än samma månad året innan, varav reguljärtrafiken stod för 2,05 miljoner.

SAS valutajusterade yield, intäkten per passagerarkilometer, sjönk med 13 procent i december, jämfört med samma månad i fjol.

Den så kallade valutajusterade Pask-nivån, passagerarintäkter i relation till reguljär tillgänglig flygstol, var samtidigt ned 8 procent.

Ovanstående är preliminära bedömningar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?