1515

SAS: Oklart vilka rutter som berörs

Det är i nuläget oklart exakt vilka rutter som skulle beröras om SAS norska piloter går ut i bred strejk på torsdagen, men flygbolaget är övertygat om att en lösning på arbetskonflikten ska vara i hamn innan dess.

Det säger presschefen Fredrik Henriksson till Nyhetsbyrån Direkt på måndagsförmiddagen, då två av de cirka 500 norska piloterna (som i sin tur utgör ungefär en tredjedel av SAS totala pilotstyrka) har börjat strejka.

"Piloterna flyger huvudsakligen på norska linjer och till och från Norge", säger han, och påpekar att SAS inte vet hur många av de runt 500 norska piloterna som är fackligt anslutna.

Behöver företaget pengar? Jämför företagslån till bäst pris (extern tjänst)

Han säger att allt fokus ligger på att hitta en lösning för att undvika att kunderna drabbas av strejken, men vill inte gå in på vad stötestenarna i förhandlingen mellan SAS och de två norska pilotföreningarna är, eller närmare förklara hur det kommer sig att man är övertygade om en lösning.

Jens Lippestad, förhandlingsledare för ett av de norska pilotfacken, "Norsk Flygerforbund", säger enligt Dagens Næringsliv att SAS har visat en bristande vilja att gå piloterna till mötes och kallar arbetsgivaren för arrogant.

"SAS hade kunnat undgå strejk om de hade gett oss samma villkor som i Danmark och Sverige, med nationella anpassningar. Detta är mycket provocerande. Vi kan inte acceptera denna söndra- och härskataktiken i SAS", säger Jens Lippestad i ett pressmeddelande.

SAS har hittills inte gått ut med något pressmeddelande om den norska strejken, men informerar på sin hemsida under rubriken "SAS Comments".

 Innehåll från OGOshipAnnons

Här är bolaget som tar e-handelslogistik till nya nivåer

Snabbare leveranstid, lägre kostnader och ett minskat CO2 utsläpp med 96 procent är exempel på effekter av last-mile delivery från lokala aktörer. Med målsättningen att inom några år kunna nå hela världen inom 48 timmar med en lokal leveransmetod satsar det nytänkande logistikbolaget OGOship på fortsatt stark tillväxt. 

Det är ett ambitiöst mål som grundas i att under 10 år ha förankrat en modern och smidig affärsmodell som innebär att både OGOship och deras kunder tillsammans expanderar i Europa, med siktet på den globala marknaden. 

– Vår affärsmodell innebär att vi jobbar tillsammans med lokala aktörer inom logistik och lagerhållning. Det betyder att vår kund enkelt kan skala upp med nya marknader via vårt nätverk utan att själva behöva söka efter logistikcenter, integrationer eller förhandla fram egna avtal. Vår nätverksmodell är den stora orsaken till att det går så snabbt för oss att expandera, säger Kalle Bremer, Head of Operations.

Plug and play-kompatibel lösning

Många gånger är det operativt utmanande att sätta upp processer och rutiner som är anpassade för individuella lager. Styrkan i OGOships modell är att den skapar enkelhet för E-handelsaktörer att skala upp sin verksamhet och kostnadseffektivt nå flertalet marknader inom Europa via multi-warehouse lösningen. Detta ger möjligheten att reducera leverans distansen till slutkunden som utöver kostnadsfördelarna också genererar minskad miljöpåverkan och inte minst en positiv kundupplevelse. Oavsett om man väljer att använda ett eller flera lager så får man via OGOships utvecklade plattform enkelt tillgång till sin aktuella data sett till lagerhållning och orderadministration. 

– Förutom att man får tillgång till våra över 25 färdiga integrationer till de vanligaste plattformarna, vårt nätverk och redan förhandlade lageravtal, så har man som kund hos OGOship även ett gränsöverskridande team som stöd. Tillsammans med oss är det enkelt att gå från att vara en nationell e-handel till att faktiskt öppna upp nya marknader i Europa och framöver globalt, säger Anton Arnesson, Key Account Manager. 

Leder till ökad kundlojalitet

Logistiklösningen innebär en skalbarhet och skapar kontroll på hela det logistiska flödet, oavsett antal lager. Samtidigt bidrar en snabb och mer hållbar leverans till att hjälpa kunderna att stärka sitt varumärke med ökad kundlojalitet. 

– E-handlare har ofta en plattform med stöd för ett enskilt lager, men med vår lösning kan kunden bulk-splitta så att de delar lagret på flera olika platser. Vi ger vår kund goda förutsättningar att ha en hållbar distributionsmodell med en mycket större geografisk täckning och snabbre lokala leveranser till en lägre kostnad. Tillsammans med vår kund tar vi e-handelslogistik till helt nya nivåer, avslutar Kalle Bremer.

Om OGOship

Grundat i Finland 2011

www.OGOship.com

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med OGOship och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?