Annons

SAS och Finnair drabbas av Hongkongprotester

Flygbolagen Finnair och SAS har påverkats av de stora protester som lett till att trafiken på flygplatsen i Hongkong ställts in.

Foto:Johan Nilsson / TT

”Vi hade en flygning som ställdes in i går och en som blev kraftigt försenad”, säger Manti Väätäinen-Pereira, presstalesperson för Finnair FIA1S -1,84% Dagens utveckling , till TT på tisdagen.

Hon uppger att cirka 500 passagerare påverkades av måndagens störningar.

Dagen efter återupptogs först flygtrafiken vid flygplatsen i Hongkong efter att den ställts in på måndagseftermiddagen. Men nya protester ledde till inställd trafik igen senare på tisdagen.

Finnair har två flygningar från Helsingfors till Hongkong per dygn. En av tisdagens flygningar har lyft och den senare ska gå som planerat.

Däremot blir den flygning som ska gå i retur från Hongkong strax efter midnatt lokal tid kraftigt försenad.

SAS SAS -0,83% Dagens utveckling flyger inte till Hongkong på måndagar och tisdagar. Men en flygning från Hongkong till Köpenhamn drabbades av störningarna på måndagen och de 249 passagerarna bokades om, enligt bolaget.

På onsdagen ska ett flygplan avgå från Köpenhamn klockan 21 och ännu ligger det fast men bolaget följder utvecklingen noga, säger Freja Annamatz, presschef för SAS Sverige.

”Vi har också erbjudit alla passagerare som är bokade mellan den 14 och den 19 augusti möjlighet till gratis ombokning.”

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera