ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

SAS köper sig loss från hyresavtal

  • Foto: Gorm Kallestad

Flygbolaget SAS har köpt sig fritt från hyresavtalet i Frösundavik och slipper därmed framtida hyror för de lokaler bolaget inte använder. Det rapporterar Fastighetsvärlden. 

Det var 2003 som SAS tecknade ett hyresavtal för kontorsfastigheten Frösundavik som gällde till 2023. Flygbolagets lokalbehov har dock blivit mindre med åren vilket inneburit att bolaget tvingats betala hyra för lokaler man inte använder när bolaget inte lyckats hyra ut dem i andra hand. 

Nu har SAS dock köpt sig fritt från hyreskontraktet och tecknat ett nytt vanligt hyresavtal med fastighetsägaren Mengus. Enligt det nya avtalet hyr SAS 15.000 kvadratmeter kontorslokaler av de 35.000 kvadratmeter som finns i fastigheten, skriver Fastighetsvärlden.  

"Vi har grundat det nya hyresavtalet på SAS långsiktigt bedömda lokalbehov och tillsammans med Mengus gjort en gemensam beräkning av våra kvarstående åtaganden enligt det gamla avtalet. Det har stort värde för oss att ingå ett konventionellt hyresavtal med för oss kända kostnader", säger Bjørn Frivold, VP Group Facility Management på SAS, till Fastighetsvärlden. 

Hur mycket SAS betalar för sina förpliktelser är inte känt. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies