1515

SAS ekonomichef: Statliga miljarder kan gå till Irland

Svenska staten garanterar miljardlånet till SAS utan säkerheter i retur, enligt bolaget. Samtidigt är det inte säkert att alla pengar går till den svenska flygverksamheten. 

”Om konsortiet betalar för leasade flyg i Irland, så går pengarna dit”, säger SAS ekonomichef Torbjørn Wist.  

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Innehåll från PrimeKeyAnnons

PrimeKey: Open source-lösningar kring kryptering och signering möjliggör digital utveckling och nya affärsmöjligheter

Vi lever i en ständigt uppkopplad värld och ett företags mest värdefulla tillgångar är information och kunskap. Olika typer av tjänster och system får kontinuerligt tillgång till kritisk information, som delas av både maskiner och människor, för att fatta allt viktigare beslut och möjliggöra nya intäkter för företag. Det vi vet säkert är att förändringstakten kommer att öka och att kryptering och signering blir en allt viktigare faktor i den utvecklingen.

Digitalisering kan göra vår värld bättre, smartare och mer hållbar, men bara om vi kan känna tillit till tjänsterna. 

– Tillit och förtroende byggs bland annat genom att tjänster är säkra och tillgängliga men framför allt måste vi kunna lita på informationen som de innehåller. Det innebär att alla lösningar som är uppkopplade och anslutna till exempelvis Internet måste använda kryptering och signering för att skydda informationen, säger Malin Ridelius, VP Marketing på PrimeKey.

Varför PrimeKey

PrimeKey utvecklar spjutspetsteknologi inom tillämpad kryptografi, säkra digitala identiteter och digitala signaturer. 

– Våra lösningar hjälper företag att implementera säker kommunikation med hjälp av betrodda digitala identiteter, för både människor och maskiner. Våra produkter och tjänster är enkla att implementera, använda och skala efter behov, vilket redan har bidragit till många företags framgång i den digitaliserade världen, berättar Malin Ridelius.

PrimeKey gick i somras ihop med Keyfactor, som har lösningar inom PKI-as-a-Service. Sammanslagningen gör att företagens kunder nu får tillgång till branschens första plattform med end-to-end-hantering av maskinidentiteter. Den nya plattformen erbjuder en helhetslösning för hantering av digitala identiteter, med flexibel och skalbar certifikatsutgivning för komplexa användningsområden inom stora företag och IoT/OT.

– Sammanslagningen är ett bevis för att vi har lyckats med vår tillväxtresa och vår verksamhet, att vi håller på med rätt saker. Tillsammans stärker vi vårt kombinerade erbjudande kring produkter, distributionskanaler, expertis för våra kunder och brett samarbete kring open source, menar Malin Ridelius.

Open source

Som en pionjär inom säkerhetsprogramvara med öppen källkod har PrimeKey i drygt 20 år gett kunder över hela världen möjlighet att implementera säkerhetslösningar i exempelvis uppkopplade bilar, smart industri, e-pass och 4G/5G-infrastruktur.

– Säkerhet är en grundläggande byggsten i vårt digitala samhälle, och säkerhet behöver transparens. Alla tjänar på öppenhet och vi är övertygade om att våra användare kan känna ett ökat förtroende för oss och våra lösningar med vetskapen om att källkoden är öppen. Vi gör det möjligt att bygga in säkerhet tidigt i projekt och sänker barriären för forskning och utveckling av teknik, avslutar Malin Ridelius.

Om PrimeKey

Sedan juni 2021 är PrimeKey en del av Keyfactor.

PrimeKey är ett av världens ledande företag inom PKI, digitala signaturer och kryptografilösningar. Vi erbjuder möjligheten att implementera PKI-system med bästa möjliga flexibilitet och skalbarhet, inom (I)IoT, secure supply chains, e-ID, e-pass, alla områden där digitala certifikat är en viktig del av säkerhetslösningen.

Läs mer om PrimeKey 

Läs mer om Keyfactor  

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med PrimeKey och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?