ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

SAS dubblerar sparprogram

Flygbolaget SAS redovisar en förlust en lägre förlust än väntat. Samtidigt dubblerar bolaget sitt sparprogram och ska nu spara tre miljarder kronor.

Analytiker hade räknat med ett resultat före skatt på minus 357 miljoner kronor enligt en analytikerprognos från SME Direkt. Förlusten uppgick dock till 110 Mkr.

Omsättningen blev 9.843 miljoner kronor jämfört med 8.916 miljoner kronor året innan. Omsättningen är något bättre än vad analytikerna hade räknat med.

”Utvecklingen under kvartalet var i linje med våra förväntningar”, kommenterar vd:n Rickard Gustafson.

Samtidigt meddelar SAS att bolaget dubblerar ambitionen i ett tidigare annonserat sparprogram. Sparprogrammet löper till och med 2020.

"Cirka en tredjedel av initiativen är beroende av förändrade avtal med leverantörer och fackföreningar. Effektiviseringsåtgärderna omfattar hela organisationen och kommer att prägla mycket av det arbete som görs kommande år", skriver SAS i rapporten.

SAS skriver att de också räknar med att spara pengar genom att effektivisera flygverksamheten, bland annat genom minskade luftfartsavgifter och bränslekostnader.

”Samtliga av SAS konkurrenter på trafikströmmarna till/från Europa flyger nästan uteslutande med personal baserade inom EU-länder utanför Skandinavien, och har därför en lägre totalkostnad för arbetskraft. För att säkerställa lönsamhet på viktiga trafikströmmar och för att aktivt ta del av tillväxten i marknaden, måste SAS ha samma förutsättningar”, uppger bolaget i rapporten.

I januari tidigare i år ansökte SAS om luftfartstillstånd på Irland med operativa baser i London och Spanien.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies