SAS anställer i Irland

Flygbolaget SAS har börjat leta personal till den planerade verksamheten i Irland. Via en rekryteringsfirma söker SAS sju personer till olika chefsroller i bolaget, som kommer att heta Scandinavian Airlines Ireland, skriver sajten check-in.dk.

För att få flygtillstånd av de irländska myndigheterna måste det finnas en ansvarig chef för verksamheten.

I första omgången är det tänkt att det irländska bolaget ska ha 40 medarbetare. Rekryteringen av piloter och kabinpersonal ska ske senare under 2017.

SAS planerar att flytta omkring tio procent av verksamheten till baser i London och Spanien, där man alltså tänkt sig att flyga med tillstånd från Irland. Skälet är att SAS vill sänka kostnaderna för arbetskraften, som är lägre utanför Skandinavien.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?