Sarkozy föreslår möte med Fillon och Juppé

Krisen i franska Republikanerna fortsätter. Nu föreslår Frankrikes tidigare president Nicolas Sarkozy ett möte med presidentkandidaten François Fillon och den tidigare presidentaspiranten Alain Juppé för att lösa krisen i Republikanerna.

"Vår oenighet bäddar för extremhögern. Det är i denna anda jag föreslår för François Fillon och Alain Juppé att vi samlas för att hitta en värdig och övertygande väg ut ur en situation som inte kan fortgå, och som skapar stora problem för fransmännen", skriver Sarkozy i ett uttalande publicerat av Le Monde.

François Fillon deklarerade i går inför tiotusentals anhängare på Place du Trocadéro i Paris att han inte har några som helst planer på att ge upp sin kandidatur, trots den omfattande kritiken. Tidigare under dagen hade hans partikollega Christian Estrosi avslöjat att ledande partiföreträdare förbereder ett uttalande till stöd för Juppé, som besegrades av Fillon i primärvalet.

Fillon är föremål för en brottsutredning och anklagas för att ha skenanställt sin hustru som parlamentsassistent.

I kväll möts partitoppen i Republikanerna för att diskutera en väg ut ur krisen. Under förmiddagen väntas Alain Juppé bryta tystnaden i ett uttalande från Bordeaux, där han är borgmästare.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?