Annons

Sara Öhrvall: Därför lämnar jag Investor – och Dagens industri

Fem frågor till Sara Öhrvall, som meddelar att hon lämnar Investors styrelse, och även sina styrelseuppdrag inom Bonnier.

Sara Öhrvall.
Sara Öhrvall.Foto:Amanda Lindgren

Varför har du avböjt omval till Investor INVE B +0,04% Dagens utveckling s styrelse?
"Jag har fått ett erbjudande om ett annat uppdrag som var alldeles för spännande och attraktivt för att tacka nej till. Det går inte att kombinera med min styrelseroll på Investor."

Kan du berätta mer om ditt nya uppdrag?
"Det är en operativ roll jag kliver på. Jag kommer att fortsätta jobba med frågorna jag brinner för – framtidsfrågor, den digitala transformationen och ny teknik som förändrar vårt sätt att leva och göra affärer – men på en annan plattform. Jag kan berätta mer om en vecka."

Lämnar du fler av dina styrelseposter?
"Jag har meddelat att jag även avsäger mig fortsatta uppdrag i styrelserna på Dagens industri, Dagens Nyheter och Expressen, av samma skäl. Det är ett svårt beslut att lämna uppdragen på Investor och inom Bonnier. Jag har lärt mig mycket om hur en styrelse kan arbeta strategiskt med att framtidssäkra företagets långsiktiga värdeskapande. Jag har också fått utrymme att driva viktiga framtidsfrågor och bidra i en digital förändringsresa. Men i vissa fall kan man tyvärr inte kombinera olika roller."

Hur blir det med styrelseuppdragen i SEB, Vinnova, Bonnier Books, Umeå Universitet och Nobelmuseet?
"Jag utvärderar alla mina styrelseroller. Jag kommer förhoppningsvis att kunna ha kvar någon roll, men det kommer bli fler jag kliver av. Det beror på vad man bedömer som konflikt och inte. Bisnodes styrelse lämnade jag för några veckor sedan."

Di:s läsare känner dig kanske bäst som krönikör. Fortsätter du att skriva krönikor om digitalisering?
"Nej, jag har tyvärr meddelat att jag slutar som krönikör på Di. Det känns jättetråkigt. För mig som inte är journalist har det varit oerhört spännande att var tredje vecka tvingas formulera sina tankar om ny teknik, och dess påverkan på näringsliv och samhälle, till en text som ska publiceras. Det har varit ett stimulerande uppdrag med feedback från läsare och andra. Jag hade gärna fortsatt om det hade varit möjligt."


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?