Annons

Säpoinsats på Arlanda i helgen

Säkerhetspolisen genomförde i helgen en insats riktad mot tre män på Arlanda flygplats, rapporterar Aftonbladet. Enligt tidningen var nationella insatsstyrkan inblandad i händelsen men från Säpo är man fåordig om det inträffade.

”Det som vi kan säga är att vi har genomfört en insats som berör ett av våra verksamhetsområden. Tre personer togs till förhör och efteråt släpptes de”, säger Gabriel Wernstedt, pressekreterare vid Säpo, till TT.

Förundersökningen leds av Riksenheten för säkerhetsmål.

”Jag kan säga att man ingrep mot tre personer Det rör ett ärende som träffar ett av Säkerhetspolisens verksamhetsområden och det går inte att säga någonting om det här ärendet i dagsläget”, säger Per Lindqvist, chefsåklagare på Riksenheten för säkerhetsmål, till Aftonbladet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?