ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Säpo: Terrorhot mot Stockholm

Säkerhetspolisen har fått ett hot om ett terrorattentat i centrala Stockholm, säger källor på Säpo, Polisen och SOS Alarm till Di.

Källan på Säpo ger rådet att försöka undvika tunnelbanenätet och folktäta platser under torsdagen.

Man gick inte ut offentligt med hotet för att undvika att skapa panik under tiden som ärendet utreds, enligt källan på Säpo.

Hotet bekräftas av Säpo.

”Det som händer nu är att vi arbetar med at försöka bedöma och följa upp de här uppgifterna som vi har fått om det här hotet. Tyvärr kan jag inte gå in i detalj gällande de här underrättelserna", säger Sofia Hellqvist på Säpos pressjour.

Hon konstaterar att nivån för terrorhot i Sverige länge har legat på en trea, på en femgradig skala, och att den nivån är oförändrad.

”Vi har ett omfattande underrättelseflöde, med tusentals underrättelser i månaden som vi hanterar. Vi arbetar med det här varje dag. I det här underrättelseflödet så identifierar vi kontinuerligt konkreta och allvarliga hot, som vi arbetar vidare med för att försöka förhindra eller avvärja."

Just det här fallet har uppenbarligen oroat personer på olika myndigheter så pass mycket att man har gått ut med privata varningar.

I vilka lägen känner Säpo att ni måste gå ut och informera allmänheten?

”Vi bedömer ju och följer upp de här underrättelserna hela tiden. Det är en avgörande avvägning som vi får göra när vi väljer att gå ut med information. Men inte just nu", säger Sofia Hellqvist.

Tyck till