Hoppa till innehållet

Annons

Säpo: Större hotrisk inför riksdagsvalet

Politiskt aktiva löper inför valet i höst en större risk än inför valet 2014 att utsättas för hot och våld, bedömer Säpo.

En starkt bidragande orsak är att debatten blivit mer polariserad och hätsk, enligt Säpochefen Anders Thornberg.

"Det innebär en ökad sannolikhet för hot och våld mot den som är politisk aktiv", säger Thornberg till TT och tillägger att tonläget i sociala medier är hårdare.

Säpo ger nu ut en ny upplaga av en handbok i personlig säkerhet, som tagits fram i samarbete med flera andra myndigheter. Handboken ska bland annat skickas till omkring 50.000 politiker på olika nivåer.

Boken ger dem tips och råd hur de kan tänka kring personlig säkerhet för att de inte ska behöva känna sig otrygga. Boken är, enligt Säpo, en viktig del i det " förebyggande och säkerhetshöjande arbete som ständigt måste pågå".

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera