Annons

Säpo får ny chef

Klas Friberg blir ny chef för Säkerhetspolisen. Det meddelar justitieminister Morgan Johansson (S) vid en presskonferens.

Bild:TT

"När vi skulle välja ny Säpochef hade vi två kriterier som jag särskilt utgick ifrån. Vi ville ha en person med lång polisiär erfarenhet, och en person som genom åren visat prov på gott ledarskap och därigenom fått ett starkt internt förtroende", säger Morgan Johansson.

Friberg är regionpolischef i region Väst.

Säpos tidigare generaldirektör, Anders Thornberg, lämnade sitt uppdrag i och med att han blev utsedd till rikspolischef, en tjänst han tillträdde den 15 februari. Thornberg blev Säpochef 2012 när han efterträdde Anders Danielsson.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?