Annons

Sanna Marin tar över som S-ledare i Finland

Finlands statsminister Sanna Marin tar nu över partiledarskapet för Socialdemokraterna, efter tidigare statsministern Antti Rinne, som suttit på ordförandeposten sedan 2014.

Finlands statsminister Sanna Marin.
Finlands statsminister Sanna Marin.Foto:Claudio Bresciani/TT

Marin valdes på söndagen till ny ordförande vid partiets kongress i Tammerfors. Den unga ledaren var den enda kandidaten.

”Kiitos, tack. Det är mycket hårt arbete men också många överraskningar bakom den här stunden. Man kan inte planera sitt liv utan måste ta emot det såsom det är”, sade hon i sitt tacktal.

Den 34-åriga Marin valdes till statsminister av Finlands riksdag i december i fjol, och blev då världens yngsta regeringschef.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?