Annons

Sänkta bankbetyg tynger Dubaibörsen – Saudibörsen stiger efter hävda restriktioner

Moody’s har sänkt sina utsikter för kreditbetyget på åtta banker i Förenade Arabemiraten, baserat på hållningen att coronaviruset utgör en betydande störning av ekonomin i regionen.

Börsen i Dubai backar som reaktion.

Foto:Christopher Pike
Foto:Christopher Pike

Dubais allmänna börsindex, DFM, backade med som mest 1,3 procent på söndagen, enligt Bloomberg som nämner Moody’s sänkta kreditbetyg på åtta banker som bakgrund.

Bankerna Emirates NBD och Dubai Islamic Bank agerade främsta sänken i indexet, som fick sällskap av negativa börser i Abu Dhabi och Qatar.

Sänkningen, från stabila till negativa långsiktiga utsikter, avser åtta banker baserade i Förenade Arabemiraten.

”Coronavirusutbrottet utgör en betydande störning av Förenade Arabemiratens öppna ekonomi, samtidigt som ett betydande oljeprisfall också tynger tillväxten”, uppger Moody’s.

Mot strömmen gick Saudiarabiens generalindex Tadawul, som steg 0,2 procent och därmed var upp för fjärde handelsdagen i rad på söndagen, då landet häver sina handelsrestriktioner.

På bolagsnivå utgjorde Saudi Basic Industries främsta draglok med en kursstegring på 0,6 procent. Mindre indextunga Alinma Tokio Marine steg mest, 9,8 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?