1515

Sänkt rekommendation för H&M

Credit Suisse sänker sin rekommendation för H&M till underperform från neutral. Riktkursen sänks till 120 från 130 kronor.

Credit Suisse skriver i sin rapport att H&M:s försök att hantera sina problem genom fler rabatter och specialerbjudanden under de senaste två säsongerna måste påverka kundernas syn på varumärket.

"Detta leder till en ond cirkel med lägre fullprisförsäljning, högre lager och ännu fler specialerbjudande. Detta verkar ha varit fallet under andra kvartalet och vi är oroliga att lagret inte har förbättrats jämför med första kvartalet", skriver Credit Suisse.

Investmentbanken noterar också att H&M synlighet i sociala medier, som tidigare varit mycket större jämfört med konkurrenter, nu har fallit.

"Enligt vår syn är 'likes' ett nyckeltal för varumärke och för H&M:s varumärken har det varit stadigt nedåtgående under de senaste fem kvartalen. Första kvartalet 2018 var 25 procent lägre än första kvartalet 2016, medan Inditex och Primarks varumärken var upp 30 respektive 18 procent", skriver Credit Suisse.

Credit Suisse är också oroad över att H&M:s beslut att återinvestera sina dollarinköpsvinster under de kommande två säsonger i lägre priser eftersom banken inte är säker på att priset är kundernas största intresse.

"Två säsonger av att missa att skifta överlager till stora rabatter indikerar att kunderna inte är så intresserande av lägre pris och detta visar på ett problem med varumärke och produkt", skriver Credit Suisse.

H&M kommer med sina försäljningssiffror och rapport för det andra kvartalet den 15 respektive 28 juni och Credit Suisse spår att rapporterna kommer visa liknande mönster som under första kvartalet, vilket i sig skulle indikerar stora reor under andra halvåret och få framsteg före 2019.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?