Annons

Sandvik har slutfört Mining Systems-affären

Sandvik har slutfört försäljningarna av verksamheterna inom Mining Systems, som har redovisats under "avvecklad verksamhet" och tidigare varit föremål för en avbruten avyttring.

Det framgår av ett pressmeddelande.

De två verksamheterna, transportband och en projektaffär, säljs till australiensiska Nepean respektive danska FLSmidth, "undantaget tillgångarna för projektaffären i Sydafrika, vilka avvaktar konkurrensmyndighetens godkännande", som förväntas under första kvartalet 2018.

Någon köpeskilling anges inte.

Sommaren 2016 uppgav Sandvik SAND -0,94% Dagens utveckling att Mining Systems skulle avyttras med en reaförlust på 800 miljoner kronor som följd, men affären avbröts omsider efter att säljaren och köparen inte kunde enas om villkoren för affären.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?