Sandvik fortsätter köpa bolag i rask takt

Verkstadsbolaget Sandvik har rivstartat året med två bolagsköp. Båda affärerna har gjorts på den amerikanska marknaden.

Foto:Johanna Norin/TT

Sandvik SAND -3,29% Dagens utveckling köper Thermaltek, en amerikansk privatägd tillverkare av högtempererade ugnssystem och metalliska värmeelement. Det meddelar bolaget på måndagen.

”Med det här förvärvet stärker vi ytterligare vår ledande position inom industriell värmeteknologi, vilket är ett strategiskt viktigt tillväxtområde för divisionen Kanthal inom Sandvik Materials Technology”, säger Göran Björkman, chef för Sandvik Materials Technology, i ett pressmeddelande.

 Thermaltek omsätter har 30 anställda och omsätter cirka 13 miljoner dollar på 12-månadersbasis. Parterna avslöjar inte köpeskillingen.

På fredagen släppte Sandvik nyheten att Walter, en division inom Sandvik Machining Solutions, köper en tillverkare av hårdmetallverktyg. Det amerikanska bolaget, Melin Tool Company, har 100 anställda och omsätter 22 miljoner dollar på 12-månaders basis.  Även här är köpesumman hemlig. 

Det har varit några intensiva veckor för det svenska verkstadsföretaget som nu köpt fyra bolag på tre veckor.

Strax före julafton, den 20 december, kom Sandvik med nyheterna om två mindre bolagsförvärv, ett amerikanskt rörbolag och ett mexikanskt bolag inom verktygsskär.

 

 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?