ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Presidentvalet i USA

Sanders i blåsväder för Kubakommentarer

Vänsterorienterade Vermontsenatorn Bernie Sanders, som tagit täten i Demokratiska partiets nomineringsrace, har hamnat i blåsväder efter att ha försvarat delar av den tidigare kubanske kommunistledaren Fidel Castros gärning.

I en tv-intervju med CBS konstaterade Sanders att Castro efter den kubanska revolutionen 1959 sjösatte ett omfattande alfabetiseringsprojekt.

”Var det dåligt, även om det var Fidel Castro som gjorde det?” frågade sig senatorn.

Att Sanders också tog avstånd från ”den kubanska regimens auktoritära natur” och klandrade landets behandling av oppositionella hjälpte föga – konkurrenterna om nomineringen var inte sena att hoppa på kritiktåget.

Den tidigare vicepresidenten Joe Bidens rådgivare Cristobal Alex menade att den självidentifierade demokratiske socialisten Sanders ”ideologi gör honom blind för verkligheten”.

”Fidel Castro lämnade ett mörkt arv av arbetsläger, religiöst förtryck, utbredd fattigdom, arkebuseringspatruller och mord på tusentals av sina egna medborgare. Men visst Bernie, låt oss prata om hans läskunnighetsprogram”, twittrade miljardären och tidigare New York-borgmästaren Michael Bloomberg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer