Annons

Samsungchef förhörs i muthärva

Elektronikjätten Samsung dras allt tätare in i den sydkoreanska politiska muthärvan. Lee Jae-Yong, vice ordförande för Samsung, kommer att förhöras av åklagarna som misstänkt.

"Vi har beslutat att höra Lee på morgonen i morgon. . .som misstänkt", sade Lee Kyu-Chul, talesperson för åklagarna som håller i muthärvan.

Lee Jae-Yong är son till Samsungs ordförande Lee Kun-Hee.

Mutmisstankarna handlar om att Samsung, tillsammans med flera andra koreanska företagsjättar, ska ha donerat motsvarande hundratals miljoner kronor till en stiftelse som står nära den korruptionsanklagade presidenten Park. Donationen ska ha gjorts för att få regeringens stöd i en kontroversiell sammanslagning mellan Samsung C&T och Cheil Industries.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?