Samsung vill inte sälja 5G-utrustning till Europa och Kina

Samsung planerar att sälja nätutrustning för 5G till marknader i USA, Japan och Indien. Samsung väljer att stå över Europa och Kina eftersom närvaron av etablerade aktörer som Ericsson och Huawei gör det svårare att vinna marknadsandelar.

Bolaget var först ut med att börja utveckla trådlös 5G-nätverksutrustning 2011. Enligt direktören Kim Young-ky har man sedan dess kommit så långt i processen att man står redo att börja rulla ut nätverket i år.

I USA uppges första kund bli Verizon Communications medan i Japan kommer Samsung att leverera utrustningen till KDDI, skriver Nikkei Asian Review.

Bolaget hoppas i Japan också på ett avtal med NTT Docomo med vilka man bedrivit gemensamma tester inom 5G.

Kim Young-ky sade att Sydkorea och Indien också kommer att utgöra fokusmarknader för utrustningen. Dessa två marknader erbjuder stora befolkningar och konkurrerande marknader inom IT.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?