Annons

Samsung återkallar farliga tvättmaskiner

Amerikanska konsumentskyddsverket, CPSC, meddelade i fredags kväll att 2,8 miljoner tvättmaskiner från Samsung ska återkallas. Det kommer efter att en varning för vissa tvättmaskiner skickats ut för ungefär en månad sedan.

Återkallelsen berör 34 toppmatade modeller som sålts från 2011 och framåt. Enligt CPSC finns det risk att själva toppen kan lossna under användning och Samsung uppges ha tagit emot över 700 rapporter om incidenter och nio rapporter om skador, enligt Wall Street Journal.

Samsung har tidigare ställts inför flera stämningar för sina tvättmaskiner och i en av dessa påstås det sydkoreanska bolaget ha känt till problemen sedan hösten 2013.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?