Com Hem höjer utdelningen med 50 procent

Kabeloperatören Com Hem höjer utdelningen från 4 till 6 kronor per aktie, meddelar bolaget i sin rapport för det fjärde kvartalet. Bolaget har tidigare aviserat att utdelningen ska höjas. 

Bild:Jonas Ekströmer/TT

Kabeloperatören Com Hems underliggande ebitda-resultat landade på 722 miljoner kronor för det fjärde kvartalet. Analytikerna hade räknat med ett underliggande ebitda-resultat på 717 miljoner, enligt SME Direkt.

Nettoomsättningen hamnade på 1.805 miljoner kronor, vilket kan jämföras med förväntade 1.814 miljoner.

Rörelseresultatet blev 203 miljoner kronor. Väntat där var 255 miljoner.

Com Hem upprepar det tidigare förslaget om att lämna en utdelning om 6 kronor per aktie för helåret 2017. Det innebär en höjning på 50 procent, jämfört med utdelningen på 4 kronor per aktie för 2017.

Analytikernas snittestimat låg på just 6:00 kronor. 

Bolaget avser inte att starta något nytt återköpsprogram mellan årsstämman och slutförandet av fusionen mellan Tele2 TEL2 B -0,13% Dagens utveckling .

Com Hem-segmentets konsumentchurn, kundflyktsandel, uppgick till 13,6 procent, en ökning med 0,8 procentenheter jämfört med tredje kvartalet 2017.

Ökningen beror främst på grund av prisjusteringar under fjärde kvartalet samt en liten del relaterad till konflikten med Discovery, uppger bolaget i rapporten.

I Com Hem segmentet växte kundbasen med 12.000 och antalet abonnemang ökade med 15.000 med mycket stark tillväxt i abonnemang för både bredband och digital-tv, upp 14.000 respektive 4.000.

Bolagets fiberexpansion på villamarknaden resulterade i att Com Hem nu når 2,8 miljoner, av målet om 3,0 miljoner, säljbara adresser.

"Vi lämnar året mer trygga än någonsin att Com Hem är ett starkt och robust kabelbolag redo att gå in i nästa tillväxtfas tillsammans med Tele2 som en ledande integrerad operatör på den svenska marknaden", skriver Com Hems vd Anders Nilsson i rapporten.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?