Annons

Sämre resultat för Polygiene

Odörkontrollbolaget Polygienes resultat i det fjärde kvartalet 2016 tyngdes av ökade PR- och marknadsaktiviteter med ökade kostnader inom området på 2,4 miljoner kronor jämfört med motsvarande kvartal föregående år.

Det framgår av uppgifter i bokslutet.

Den utökade satsningen på marknadsaktiviteter kommer att fortsätta under innevarande år, enligt vd-ordet från Christian von Uthmann. Bland annat planerar Polygiene, som är listat på First North, att förstärka bolagets försäljningsorganisation i USA.

Satsningarna ska göra att bolaget kan gå mot " en årlig tillväxttakt överstigande 30 procent framöver".

Under helåret 2016 ökade omsättningen med 20 procent sett till kronor och 18 procent rensat för valutaeffekter.

"Lönsamheten förväntas öka under de närmaste åren upp emot vårt utsatta mål, detta då kostnaderna inte förväntas öka i samma takt som marginalbidraget från en ökad försäljning", uppger Christian von Uthmann vidare i rapporten.

Marginalmålet för Polygiene innebär att marginalen på resultat före skatt långsiktigt ska överstiga 15 procent över en konjunkturcykel.

För helåret 2016 var resultatet före skatt dock negativt medan marginalen under fjärde kvartalet stannade vid 3,2 procent.

Resultatet efter skatt i kvartalet sjönk till 0,9 miljoner kronor (4,8). Rörelseresultatet försämrades till 0,6 miljoner kronor (1,2).

Omsättningen steg till 20 miljoner kronor (15).

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -6,0 miljoner kronor (-0,1) under det fjärde kvartalet. Likvida medel vid rapportperiodens utgång låg på 20 miljoner kronor (28).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?