Sämre resultat för A3

Teleoperatören A3, som tidigare hette Alltele, redovisar ett resultat efter skatt på 1,8 miljoner kronor för det tredje kvartalet, ned från 7,6 Mkr förra året. Resultatet per aktie uppgick till 5 öre.

Rörelseintäkterna uppgick till 199 Mkr, ned från 217 Mkr under fjolårets tredje kvartal. Rörelseresultatet blev 1,7 Mkr, en klar försämring från fjolårets 7 Mkr.

"Självklart är vi ännu inte nöjda, men ett ebitda- resultat om 15,1 miljoner kronor understryker även att vår plan för verksamheten är korrekt och att vi mot slutet av året/början av nästa år kommer ha 'återställt den underliggande lönsamheten i vår business' till en nivå där vi borde befinna oss", skriver vd Paul Moonga i delårsrapporten.

Resultatet under kvartalet påverkades av investeringar om cirka 6,3 miljoner kronor i kampanjrabatter och andra säljåtgärder. De operationella kostnaderna uppgick till 42,6 miljoner kronor, varav drygt 1,6 miljoner kronor inte tillhör underliggande operationell kostnadstakt. 

Som tidigare kommunicerat uppger bolaget att de genomsnittliga operationella kostnaderna ska reduceras till omkring 37-38 miljoner kronor per kvartal i kommande perioder.

"Sammanfattningsvis fortsätter vi att successivt förbättra vår verksamhet under kvartalet och jag förväntar mig att denna trend skall fortsätta i kommande kvartal", skriver Paul Moonga.

Aktien handlas ned 2,9 procent i den inledande onsdagshandeln.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?