1515
Annons

Sämre pälsdjursmarknad straffar Intervacc

Intervacc, som handlas på First North och som är verksamt inom djurhälsa och djurvaccin, redovisar en omsättning på 17,7 miljoner kronor för det andra kvartalet (22,6).

Rörelseresultatet uppgår till -12,3 miljoner kronor (-2,0). 

"Den minskande omsättningen beror på fortsatt nedgång i pälsdjursmarknaden där vaccinationsfrekvensen minskat i Danmark samt att den Baltiska marknaden fått en ökad konkurrens", skriver bolaget i rapporten. 

Avseende resultatförsämringen skriver bolaget att den beror på den minskade försäljningen samt på "en nedskrivning av aktiverade kostnader på INV274 (smågris) samt INV412 (Ko) projekten på ca 8,3 MSEK. Nedskrivningen görs till följd av den nya redovisningsprincip som nu tillämpas", skriver bolaget. 

Av rapporten framgår även att moderbolaget skrivit ner värdet av sitt innehav i Nordvacc med 40 miljoner kronor som en följd av att avtalet med IDT Biologika kommer att upphöra, något som blev känt i slutet av maj. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?