1515
Annons

Sämre omsättning än väntat för Kemira

Kemira, som i januari höjde guidningen för 2020, redovisar ett operativt ebitda-resultat på 105 miljoner euro för det första kvartalet.

Foto:Stefan Lindblom / TT

Ett av Infront sammanställt snittestimat indikerade 105 miljoner euro inför rapporten.

Omsättningen uppgick till 606 miljoner euro. Här väntades 626 miljoner euro.

Kemira spår fortsatt att 2021 års omsättning i lokal valuta, exklusive förvärv och avyttringar, kommer öka från 2020 års nivå om 2.427 miljoner euro.

Analytikerna hade inför rapporten räknat med en omsättning på 2.512 miljoner euro för 2021.

Vidare upprepas bedömningen om att det operativa ebitda-resultatet kommer vara i linje med eller ”något” lägre (mindre än 5 procent) i förhållande till 2020 års resultat på 435 miljoner euro.

På denna punkt hade analytikerna räknat med 417 miljoner euro inför rapporten.

Bättre än väntat för hajpade Gamestop

Foto:Jeff Roberson

Omsättningen för Gamestop, den amerikanska datorspelskedjan som hamnat i fokus de senaste månaderna, ökade med 25 procent till 1,3 miljarder dollar, motsvarande 10,7 miljarder kronor, under det senaste kvartalet. Det var en större ökning än vad analytikerna hade spått.

Bolagets förlust per aktie blev 45 cent, också det bättre än väntat. Analytikerna hade räknat med en förlust på 84 cent per aktie. Men i onsdagens efterhandel på New York-börsen på backade Gamestops aktie 9 procent, rapporterar Reuters.

Gamestops aktiekurs rusade i höjden i slutet av januari genom flera samlade aktioner på nätforum som Reddit. Småsparare tog då upp kampen mot hedgefondförvaltare, som som blankat aktien, det vill säga satsat på kursfall.

Den volatila handeln har fortsatt i Gamestop och i år har aktien stigit svindlande 1 500 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera