1515
Annons

Sämre försäljning än väntat för Clas Ohlson

Clas Ohlsons totala försäljning steg med 1 procent under april. I lokala valutor minskade försäljningen med 1 procent.

Bild:Clas Ohlson

Enligt SME Direkts prognossammanställning väntades att den totala försäljningen skulle ökade med 1,3 procent och att försäljningen i lokala valutor skulle minska med 1,5 procent.

Jämfört med samma månad föregående år har 11 butiker tillkommit och det totala antalet butiker uppgick per den sista april till 216 stycken.

Den totala försäljningen för räkenskapsårets fyra första månader (maj till april 2017) ökade med 5 procent till 7.990 miljoner kronor (7.602). I lokala valutor ökade försäljningen med 4 procent.

I Sverige steg försäljningen med 1 procent medan Norge visade en ökning på 4 procent och Finland en uppgång med 3 procent. Försäljningen i regionen Utanför Norden minskade med 23 procent.

I lokal valuta var försäljningen i Norge ned med 2 procent, Finland ned 2 procent och utanför Norden var minskningen 22 procent.

Rutger Arnhult-ägda Corem rasar: ”Mitt i stormens öga”

Fastighetsbolaget Corem, som har Rutger Arnhult som största ägare, faller tungt på börsen.

”Jag är inte förvånad över att vi ser stora rörelser, framför allt inte i de aktier som är kopplade till de finansiellt mest utsatta ägarna”, säger en analytiker.

Rutger Arnhult är största ägare i Corem.
Rutger Arnhult är största ägare i Corem.Foto:Jonas Eng

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera