Annons

Sämre än väntat för Trelleborg

Industrikoncernen Trelleborg redovisar ett resultat före skatt inklusive jämförelsestörande poster på 670 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2016.

Bild:Trelleborg AB

Analytikernas förväntningar låg i genomsnitt på ett resultat före skatt på 731 miljoner kronor, enligt SME Direkts prognossammanställning.

Rörelseresultatet, ebit, exklusive engångsposter landade på 841 miljoner för perioden. Förväntningarna för det justerade rörelseresultatet låg på 892 miljoner kronor.

Omsättningen uppgick till 7.434 miljoner kronor. Här väntades 7.456 miljoner kronor, enligt SME Direkt.

Styrelsen föreslår en utdelning om 4:25 kronor per aktie. Väntat var i snitt en utdelning om 4:30 kronor.

Trelleborg räknar med att efterfrågan ska vara något bättre under det första kvartalet 2017 än under fjolårets sista kvartal, justerat för säsongsmässiga variationer.

Det framgår av bokslutsrapporten.

"Vi ser idag en del tecken på att marknader i vissa geografier och inom några segment börjar förbättras. Inom generell industri i Europa har vi exempelvis haft en organisk tillväxt under fjärde kvartalet för första gången på lång tid", skriver vd Peter Nilsson i rapportens vd-ord.

Vidare framgår att bolagets försäljning till flyg- och fordonsindustrierna utvecklas på ett "tillfredsställande sätt".

För jordburksmarknaderna uppges signalerna vara "ambivalenta".

"I Sydamerika bedöms återhämtningen redan ha påbörjats, samtidigt som OE-marknaden i framför allt Nordamerika är fortsatt vikande. I Europa ser vi tecken på förbättring inom företrädesvis eftermarknaden", fortsätter vd:n.

Vad gäller den del av gäller orderstocken som är relaterad till olja/gas sägs denna vara på en fortsatt låg nivå, varför bolaget räknar med färre projektleveranser och lägre lönsamhet inom segmentet under åtminstone den första halvan av 2017.

Trelleborgs resultat för det fjärde kvartalet kom in lägre än analytikerna väntat, enligt SME Direkts prognossammanställning.

Resultat före skatt inklusive jämförelsestörande poster uppgick till 670 miljoner kronor. Analytikernas förväntningar låg i genomsnitt på ett resultat före skatt på 731 miljoner kronor.

Rörelseresultatet, ebit, exklusive engångsposter landade på 841 miljoner för perioden. Förväntningarna för det justerade rörelseresultatet låg på 892 miljoner kronor.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?