Annons

Sämre än väntat för finska färgbolaget

Finländska målarfärgbolaget Tikkurila meddelar preliminärt finansiellt utfall för helåret 2017 som visar att intäkterna uppgick till 582 miljoner euro (572) och det justerat rörelseresultat var 29 miljoner euro (54).

Analytikernas förväntningar låg på intäkter om 588 miljoner euro och justerat rörelseresultat på 36 miljoner euro, enligt Inquiry Financials senaste konsensusuppdatering som är daterad den 19 december 2017.

Tikkurrilas egna prognos, från vinstvarningen i somras, var att intäkterna 2017 skulle ligga på föregående års nivå och att det justerade rörelseresultatet skulle bli lägre än under 2016.

"Den svaga nivån på det justerade rörelseresultatet påverkades av kostnader och problem relaterade till det nya ERP-systemet, högre råvaru- och förpackningsmaterialkostnader vilka accelererade mot slutet av året, samt försening av prishöjningar. Den finansiella utvecklingen var speciellt svag i Sverige", skriver Tikkurila i dagens pressmeddelande.

Som del av sitt åtgärdsprogram implementerade Tikkurila vissa åtgärder under året samt avyttrade verksamheter i Baltikum, vilket under 2017 ledde till engångskostnader och nedskrivningar på 9 miljoner euro.

Tikkurrila kommer att publicera sin fullständiga bokslutskommuniké den 13 februari.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera