1515

Sammanslagning ska lyfta Jarl Securities

Jarl Securities och Catcap går samman.

Jarl securities vd Anders Elgemyr menar att det är nödvändigt att hans företag blir mer internationellt och att Catcap behöver efter tillgång till den svenska marknaden. 

"Stockholm är hett", säger han.

Jarl securities vd Anders Elgemyr.
Jarl securities vd Anders Elgemyr.Foto:Jesper Frisk

Catcap är en av de större aktörerna inom corporate finance och företagsaffärer, M&A, i Tyskland. Nu satsar företaget på att etablera sig internationellt och har därför köpt aktiemajoriteten i det svenska corporate finance bolaget Jarl Securities. Bolagen kommer nu gå samman. 

Jarl Securites, som tidigare ägdes av holdingbolaget Knutsson Holdings och nyckelpersoner, omsatte närmare 20 miljoner kronor 2017. Det svenska bolaget går från 15 anställda till över 50 efter sammanslagningen.

Jarl Securites menar att affären kommer få bolaget att nå en ny internationell nivå. Det är en nödvändighet för att  kunna konkurrera i en allt mer internationaliserad handel, säger bolaget vd Anders Elgemyr. 

"I nästan alla våra affärer i dag ligger halva köplistan utanför Sverige. Då måste man jobba mer internationellt", säger han. 

Catcap å sin sida ser förvärvet av Jarl Securitites som ett sätt att etablera lokal närvaro på de skandinaviska marknaderna, som är viktiga marknader för bolaget, skriver de i ett pressmeddelande. 

Enligt Anders Elgemyr är det nödvändigt för M&A bolag att ha närvaro i Stockholm. Dels menar han att den höga närvaron av tunga teknikbolag som finns i Sverige gör att ett stockholmskontor till en nödvändig del i att bli ett internationellt bolag.

"Det är kontor i Stockholm, London, Berlin, Silicon Valley och någonstans i Kina som behövs för att vara internationell i dag", säger han. 

Dessutom är de reglerna för börsnotering, som gör det enkelt att notera mindre bolag och som gör att många utländska bolag noteras här, som lockar tyskarna.

"Stockholm är hett, så är det" säger han. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?