Annons

Samgående mellan Tieto och Evry får konkurrensgodkännande

IT-bolagen Tieto och Evry har fått alla regulatoriska godkännanden för att slutföra samgåendet mellan bolagen, inklusive klartecken från konkurrensmyndigheterna. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Evrys ärendehanterings- och arkiveringssystem för den offentliga sektorn i Norge måste dock avyttras av konkurrensskäl. Denna verksamhet har 100 anställda och omsätter 150 miljoner norska kronor. Avyttringsprocessen har påbörjats och förhandlingar med flera potentiella köpare pågår. 

Samgåendet förväntas som tidigare meddelats slutföras under fjärde kvartalet 2019 eller senast i första kvartalet 2020. Samgåendet påbörjades i juni i år. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?