Annons

Saltx Technology minskar förlusten

Energibolaget Saltx Technology, som är listat på First North, redovisar ett rörelseresultat om -8,2 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (-46).

Nettoomsättningen var marginellt över nollstrecket, att jämföra med motsvarande period i fjol där siffran var 0,9 miljoner kronor. 

Saltx Technologys egna utvecklingsarbete har kunnat bedrivas i normal takt trots rådande situation, men covid-19-pandemin har visat sig vara mer omfattande än bolaget till en början anade och detta har inneburit fördröjningar i bolagets projekt med partners, konstaterar vd Carl-Johan Linér i rapporten.

”Våra partners har under våren blivit rejält påverkade av pandemin i och med den omfattande nedstängning som genomförts i bland annat Tyskland och Spanien. Detta har lett till att våra partners inte kunnat arbeta på med våra gemensamma projekt i den takt vi tillsammans planerat. Kina har också varit påverkade, men landet har under kvartalet åter öppnat upp och samarbetet med vår kinesiske partner Shuangliang har återgått till ett mer normalt tempo”, skriver Saltx Technology-chefen.

Bolaget har nyligen, i augusti, beviljats stöd från Vattenfall i form av en summa om 5 miljoner kronor, avsedd att ”optimera och skala upp” bolagets urladdningsreaktor.

”Det visar på myndighetens tilltro till oss och vår teknologi. På grund av pandemin pågår diskussioner om lämplig placering av testanläggningen”, kommenterar vd:n.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?