1515

Saltx Technology minskar förlusten

Energibolaget Saltx Technology, som är listat på First North, redovisar ett rörelseresultat om -8,2 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (-46).

Nettoomsättningen var marginellt över nollstrecket, att jämföra med motsvarande period i fjol där siffran var 0,9 miljoner kronor. 

Saltx SALT B -2,97% Dagens utveckling Technologys egna utvecklingsarbete har kunnat bedrivas i normal takt trots rådande situation, men covid-19-pandemin har visat sig vara mer omfattande än bolaget till en början anade och detta har inneburit fördröjningar i bolagets projekt med partners, konstaterar vd Carl-Johan Linér i rapporten.

”Våra partners har under våren blivit rejält påverkade av pandemin i och med den omfattande nedstängning som genomförts i bland annat Tyskland och Spanien. Detta har lett till att våra partners inte kunnat arbeta på med våra gemensamma projekt i den takt vi tillsammans planerat. Kina har också varit påverkade, men landet har under kvartalet åter öppnat upp och samarbetet med vår kinesiske partner Shuangliang har återgått till ett mer normalt tempo”, skriver Saltx Technology-chefen.

Bolaget har nyligen, i augusti, beviljats stöd från Vattenfall i form av en summa om 5 miljoner kronor, avsedd att ”optimera och skala upp” bolagets urladdningsreaktor.

”Det visar på myndighetens tilltro till oss och vår teknologi. På grund av pandemin pågår diskussioner om lämplig placering av testanläggningen”, kommenterar vd:n.


Innehåll från SPPAnnons

Experten tipsar: Tre krav du ska ställa på er pensionsleverantör

Shoka Åhrman, pensionsexpert på SPP.
Shoka Åhrman, pensionsexpert på SPP.

Det kan upplevas som en djungel att orientera sig bland pensionsleverantörer. Men det behöver egentligen inte vara svårt, menar Shoka Åhrman, pensionsexpert på SPP. Här är kraven du som arbetsgivare kan ställa.

Vill du få en enklare pensionsadministration? Ladda ner SPPs kompletta guide  

Undersökningar från bland annat Försäkringsgirot visar att så många som en av fem anställda i dag är felförsäkrad. Men med rätt verktyg kan du som arbetsgivare säkerställa att dina anställda får rätt skydd och rätt försäkringar.

– Säkerställ att ditt företag kan undvika administrativt gnissel och enkla misstag genom att pensionsbolaget tillhandahåller smidiga digitala verktyg. En av grundstenarna för en bra pensionslösning är att administrationen av den blir både enkel och korrekt.

Det finns en rad fallgropar för den som administrerar företagets pensionslösningar – missar som riskerar att bli kostsamma över tid. Det gäller att exempelvis ha koll på om de anställda håller sig inom gränserna för att inte påverka intjänandet till den allmänna pensionen, och att säkerställa att pensionspremierna håller sig inom ramen för avdragsrätten.

– Inför varje månad ska pensionsgrundande löner registreras i lönesystem och här är det viktigt att det blir rätt för de anställda, även för dem som är föräldralediga, tjänstlediga, utlandsanställda och för dem som löne- och bonusväxlar. Som växande bolag vill man självklart hålla fanan högt som trygg arbetsgivare med attraktiva förmåner. Då ska administrationen vara både enkel och rätt, betonar Shoka Åhrman.

Förebygg kostsamma missar

En viktig del i kravställandet mot företagets pensionsleverantör är att säkerställa att de administrativa tjänsterna underlättar administrationen.

Shoka Åhrman tipsar om tre digitala funktioner du bör kräva av er pensionsleverantör:  

1. En tydlig översikt

Du ska enkelt och tydligt kunna se de anställdas försäkringar samt företagets fakturor och specifikationer.

2. Hantera anställda och deras premier

Ansluta nyanställda, avsluta anställningar och uppdatera löner genom lönefiler. Självklart ska du kunna uppdatera premier och göra extra insättningar.

3. Styra över behörigheter

Att ge ut behörigheter och samtidigt ha en översikt av administratörerna är en förutsättning för ordning och reda, det är också att kunna hantera flera bolag i samma koncern.

Vill du få en enklare pensionsadministration? Ladda ner SPPs kompletta guide  

Mer från SPP

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SPP och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?