ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Fastighet

Säljstart skjuts upp för lyxbostäder i Stockholm

Lyxbygget och bostadsrättsprojektet Karlbergsvägen 77 skjuter upp säljstart. Enligt vd:n Jens Rastad beror det bland annat på en ”generell osäkerhet på marknaden”.

Karlbergsvägen 77, vars preferensaktie handlas på First North-listan, meddelar att säljstarten av de planerade bostadsrätterna i bolagets enda fastighet senareläggs till efter årsskiftet. Så sent som i slutet av september i år gavs beskedet om att säljstart skulle ske den 17 oktober.

Enligt bolaget ska försäljningen av de planerade bostadsrätterna påbörjas först när den nya detaljplanen för fastigheten har vunnit laga kraft. Säljstart förväntas således preliminärt till första kvartalet 2018.

Enligt vd:n Jens Rastad skjuts försäljningen delvis upp på grund av ”allmänt brus på marknaden”.

”Det finns ett extremt starkt intresse för projektet, men vi märker av en generell osäkerhet på marknaden”, säger han till Di.

Jens Rastad pekar på att det kommit ut ett stort antal nyproduktioner till försäljning i Stockholm den senaste tiden, vilket delvis påverkar marknaden.

”Kunderna som vi riktar oss till ligger i ett premiumsegment medan den stora volymen som nu kommit ut på marknaden riktar sig till andra målgrupper, men det allmänna marknadsläget påverkas dock.”

Att bankerna skruvar på kraven för privatpersoner gör också att kunderna blir mer avvaktande i väntan på nya regler, enligt Jens Rastad.

”För några år sedan var det inga problem att tidigt signera förhandsavtal med intressenter, ofta långt innan en detaljplan vunnit laga kraft. Men bankernas nya och delvis varierande krav på till exempel skuldkvotstak och försäljning av nuvarande lägenhet innan nyförvärv, skapar en avvaktande marknad.”

”För att minimera osäkerheten för våra intressenter så har vi därför valt att avvakta med säljstarten till efter att vi fått en ny detaljplan på plats samt efter att bankernas förväntade nya regler blivit tydligare för marknaden”, säger han.

Tyck till