ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Säkerhet

Säkerhetscheferna: Hoten som skrämmer mest

  • Foto: Jesper Frisk
  • Foto: Jesper Frisk
  • Foto: Jesper Frisk
  • Foto: Jesper Frisk
  • Foto: Jesper Frisk
  • Foto: Jesper Frisk

Sex besökare på Di:s säkerhetskonferens tidigare i höst delar med sig av vilket säkerhetshot som skrämmer dem mest.

Thomas Bergström, säkerhetschef på Hoist Finance.
”Phishing-attacker. Man lurar en ouppmärksam mejlmottagare att man är någon annan och kan därmed få tillgång till känslig data eller den information som behövs för att göra ett angrepp. En övervägande del av alla angrepp börjar med ett relativt enkelt phishing-mejl.”

Anna-Carin Joelsson, it-chef (chief information officer) på Ellevio
”Hot från främmande makt är nog vad som skrämmer mig mest. Jag jobbar inom elbranschen och med tanke på den centrala uppgiften som elnätet har, så behöver vi vara oroliga för främmande makter som kan ta sig in och skada vår infrastruktur.” 

Patric Johansson, it-chef på Nordic Paper
”Att bedragarna kommer åt våra identiteter. De behöver då inte bryta sig in i våra system, utan de har ju redan tillgång till nödvändig information för att logga in bara sådär.”

Alexander Fredriksson, ansvarig för kontinuitet och krisledning på Transportstyrelsen
”Social Engineering, alltså att man utnyttjar individen och pressar den till att göra dumma saker, lite som blackmailing.”

Ylva Linderstam, it- och säkerhetschef på region Jönköpings län
”Identitetskapning, både privat och bolagsmässigt. Man har ingen koll på vad som händer med ens identitet och det finns många sätt att kapa den på.” 

Susan Rose, cybersäkerhetsexpert inom PR, Communication.
”Det som skrämmer mest är den okunskap som råder. Sverige har inte varit i krig på mer än hundra år så man har inte den rätta medvetenheten. Har man inte heller jobbat på ett företag som blivit drabbat av något så finns det såklart ingen medvetenhet om detta.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer