1515

Safe at Sea ökade omsättningen och förlusten

Safe at Sea redovisar ökade omsättning med nära 67 procent under andra kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan. Resultatet sjönk samtidigt. 

Omsättningen uppgick till 4,0 miljoner kronor (2,4), en ökning med 66,7 procent mot föregående år. Rörelseresultatet blev -0,9 miljoner kronor.

Resultatet före och efter skatt var -0,8 miljoner kronor (-0,1). Resultat per aktie hamnade på -0,243 kronor (-0,37).

"Även om vi kan konstatera att omsättningen ökar under perioden, så är vi inte på något sätt nöjda. Fokus är även fortsättningsvis att ytterligare öka försäljningen och jobba kostnadseffektivare", uppger vd Kaj Lehtovaara i rapporten.

"Vi har nu kommit i ordning i de nya lokalerna och den nyanställda personalen har under våren kommit in väldigt bra i verksamheten. Produktionen blir alltmer effektiv och vi kan nu bygga båtar i planerad takt. Vi ser med tillförsikt an mot fortsättningen av 2017 och känner oss väl rustade inför 2018 och den ökande försäljning vi förväntar oss tack vare senaste årets satsningar", tillägger han.

Aktietorgslistade Safe at Sea, räddningsbåtsproducent, hade ett rörelseresultat om -0,9 miljoner kronor under årets andra kvartal (-0,1). Nettoomsättningen uppgick till 4,0 miljoner kronor (2,4).

Det framgår av bolagets halvårsrapport.

"Även om vi kan konstatera att omsättningen ökar under perioden, så är vi inte på något sätt nöjda. Fokus är även fortsättningsvis att ytterligare öka försäljningen och jobba kostnadseffektivare", skriver Kaj Lehtovaara i vd-ordet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?