Hoppa till innehållet

Annons

Sabuni: Januariavtalet har fallit – L byter sida

Måndagens misstroende mot Stefan Löfven sätter punkt för januarisamarbetet och från och med nu kommer Liberalerna att verka för en borgerlig regering. Det säger partiledaren Nyamko Sabuni.

”Stefan Löfven blev statsminister mot löftet att genomföra januariavtalet och viktiga liberala reformer för Sverige. Men i dag underkändes avtalet av riksdagen”, säger hon.

”Det som fyra partier var överens om, har nu brutits upp av fyra andra partier i opposition”, fortsätter hon.

Beskedet är att Liberalerna nu tar steget över till andra sidan. 

”Mitt besked i dag är att vi, i talmansrundor eller vid ett extraval, kommer att eftersträva en borgerlig regering”, säger Nyamko Sabuni.

Liberalerna gör därmed en annan tolkning, än till exempel Centerpartiet, av måndagens misstroendeförklaring.

”Det är ett tydligt besked till oss fyra samarbetspartier: januariavtalet duger inte”, säger Nyamko Sabuni.

Precis som efter valet 2018 är det nu Centerpartiet som har en avgörande roll, anser Nyamko Sabuni.

”Det är upp till Centerpartiet att avgöra om Stefan Löfven kan fortsätta regera, då måste Centerpartiet kunna prata med Vänsterpartiet, eller om Centerpartiet ska stödja en borgerlig regering”, säger hon.

Innehåll från Svea BankAnnons

Snabbväxaren ökar takten ytterligare när efterfrågan på säkerhet ökar

Michael Ekelund, CCO på Corepart.
Michael Ekelund, CCO på Corepart.

Säkerhetsföretaget Corepart är i dag mitt i ett expansivt skede med nya kunder, stark ekonomisk tillväxt och en lyckad integration med en större koncern. Nu lägger man dessutom in en extra växel för att bli större i Norden.

– Vår resa hade inte varit möjlig utan en stark finansiell partner vid vår sida, säger Michael Ekelund, CCO på Corepart.

När Corepart startade sin verksamhet 2011 var det som ett it-bolag. Men i takt med att säkerhetsfrågor blev allt mer aktuella började företagets kunder också efterfråga säkerhetslösningar och Corepart var inte sena att se möjligheterna. 

– Marknaden var eftersatt, efterfrågan var stor och vår affärsmodell skapade dessutom bra synergier för våra kunder. Det gjorde att vi kunde bli en uppstickare inom säkerhetslösningar för både privat och offentlig sektor, säger Michael Ekelund. 

I dag har företaget en stark position mellan de stora ”drakarna”, som inte har tillräcklig flexibilitet, och mindre traditionella låssmeder som inte har tillräcklig kompetens eller muskler för att utvecklas.

Efterfrågan på säkerhet ökar

Ända sedan starten har Corepart haft en årlig tillväxt på mellan 20–25 procent. Sedan några år tillbaka har man dessutom växlat upp tillväxten ytterligare.

I maj 2022 förvärvades Corepart av säkerhetskoncernen Nordic LEVEL Group och har sedan dess blivit en naturlig del av koncernen. Samtidigt ökar antalet nya kunder. 

– Säkerhetsfrågor blir mer och mer aktuella för varje dag på grund av ökade terrorhot, sprängningar, attentat och krig i vår närhet. Det gör att efterfrågan på flexibla och innovativa säkerhetslösningar ökar, säger Michael Ekelund.   

Trygga helhetslösningar 

Kärnan i Coreparts utbud är i dag kameraövervakning med tilläggstjänster som passersystem, lås- och larmsystem och brandskydd. Företaget erbjuder även säkerhetslösningar på temporära byggarbetsplatser. Och under förra året lanserade man ett nytt affärsområde med fokus på att skapa betal-/passage- och säkerhetssystem till obemannade butiker.

– Men kunderna är sällan särskilt teknikintresserade, utan de vill ha en trygg helhetslösning som är enkel för dem att hantera. Det kan vi erbjuda. Vi har kunskapen och resurserna för att skapa en paketlösning där vi, om det behövs, även lätt kan inkludera samarbetspartners och underleverantörer. 

Vid sin sida längs hela resan har Corepart haft Svea Bank som finansiell partner. 

– Vi levererar komplexa och kostnadskrävande tekniska lösningar till våra kunder vilket skulle försvåras utan en partner som Svea, som genom att hantera själva investeringen frigör slutkunden från dyra inköp. De är helt avgörande för vår resa och vår framgång, säger Michael Ekelund. 

– De har dessutom varit med från dag ett och vi jobbar så nära dem att det känns som att vi är samma företag. Vi har daglig kontakt och hjälps åt att hitta lösningar i olika situationer. De vill på alla sätt hjälpa oss att göra bra affärer, fortsätter han.

Blickar mot fler marknader

Trots de goda resultaten och den starka tillväxten finns det inga planer på att bromsa in eller vara nöjda. Tvärtom ser Michael Ekelund och hans kollegor nya möjligheter, bland annat tack vare integrationen med Nordic LEVEL Group. 

– Vi är idag rikstäckande i Sverige men har en strategi att växa i de övriga nordiska länderna. Till att börja med i Norge och därefter Finland och Danmark.

 

 

Mer från Svea Bank

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Svea Bank och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera