Annons

Sabuni i sitt sommartal: ”Sveriges återstart måste börja nu”

Liberalerna har rivstartat med flera utspel efter semesteruppehållet och på torsdagen var Nyamko Sabuni först ut bland partiledarna att sommartala i Stockholm. 

Fler kommer att tala i nästa vecka och i slutet av augusti gör Centerledaren Annie Lööf comeback i politiken.

L-ledaren Nyamko Sabuni var först ut bland partiledarna att sommartala i Stockholm.
L-ledaren Nyamko Sabuni var först ut bland partiledarna att sommartala i Stockholm.Foto:Jonas Ekströmer/TT

Nyamko Sabunis sommartal hölls i strålande sol för en liten skara partikamrater och journalister i centrala Stockholm. Och hon inledde med att beskriva hur annorlunda allt har blivit efter coronautbrottet.

”Ingen vet hur hösten blir, det kan bli sämre igen, eller så blir det bättre dag för dag. Oavsett så måste återstarten av Sverige påbörjas nu”, sa hon.

Den röda tråden i talet var integrationen och Nyamko Sabuni hade flera nyheter med sig på skolområdet. Hon efterlyste bland annat fler lektionstimmar i svenska och mer undervisning för elever som halkat efter. 

I talet refererade hon till sin företrädare som partiledare.

”Jag säger gärna som Jan Björklund, klassresan börjar i klassrummet”, sa hon.

På grund av coronapandemin kommer flera partiledare att hålla sina sommartal digitalt. Närmast på tur står Moderatledaren Ulf Kristersson som håller sitt tal på onsdag i nästa vecka.

Även statsminister Stefan Löfven kommer att hålla ett digitalt sommartal några dagar senare, på söndagen den 23 augusti.

Veckan efter är det dags för Annie Lööf att göra comeback i politiken, efter sin föräldraledighet. Hon har varit borta sedan i vintras och kommer nu tillbaka till en delvis ny politisk verklighet.

Och det lär inte bli någon mjukstart. En ny höstbudget ska förhandlas fram med regeringen och flera tunga knäckfrågor, som arbetsrätten, försvaret och migrationen finns också uppe på bordet. Annie Lööf håller sitt sommartal på lördagen den 29 augusti.

Miljöpartiets språkrör, klimatminister Isabella Lövin, sommartalar den 20 augusti i Stockholm och Vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt talar i Umeå tio dagar senare, den 30 augusti.

SD-ledaren Jimmie Åkesson kommer inte att hålla något fysiskt sommartal men kommer eventuellt att hålla ett tal digitalt.

Kristdemokraterna har en kickoff på fredag i nästa vecka och då kommer partiledaren Ebba Busch hålla ett digitalt tal.

Riksdagen öppnar igen den 8 september och precis som före sommaruppehållet kommer antalet ledamöter att begränsas i kammaren.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?