1515

Sabuni avser att hålla januariavtalet om hon väljs till L-ledare

”Jag anser att avtal ska hållas, man måste kunna lita på Liberalerna. Vad jag hade önskat är att de fyra partierna som nu samarbetar i större utsträckning haft en gemensam bild av vad de vill åstadkomma, snarare än att hålla borta en tredje part.”

Arkiv, Nyamko Sabuni.
Arkiv, Nyamko Sabuni.Foto:JESSICA GOW / TT

Det sade Nyamko Sabuni vid en presskonferens på torsdagen, efter att ha meddelat att hon kandiderar till posten som ny partiledare för Liberalerna.

”Om jag blir vald kommer jag att göra vad jag kan för att genomföra avtalet”, sade hon.

Beträffande Sverigedemokraterna sade hon att Liberalerna ligger för långt ifrån dem för att ett samarbete skulle vara möjligt, men betonade att hon anser att utskottsarbetet i riksdagen måste fungera.

Hon sade att hon skulle önska att allianspartierna åter kan bilda regering, men att det beror på ett framtida valresultat.

”Jag tror att Alliansen är garanten för maktskifte och jag tror att maktskifte är väldigt viktigt i en demokrati”, sade hon, men tillade att hon inte kommer att ”låsa in sig i ett hörn” om Allianspartierna inte vinner.

Hon sade att hon kandiderar eftersom hon vill ”tacka Sverige för det jag fått och jag vill ge tillbaka”, sade hon.

”Vi är många som måste jobba tillsammans för att lyfta partiet, jag är lagspelare… det är så jag vill jobba om jag blir partiledare”, sade Sabuni.

Hon noterade att hon fått kritik för att vara hård mot invandrare.

”Jag är inte hård mot någon utan vad jag talar om är att det måste skapas möjligheter, men också att det ställs krav”, sade Sabuni och tillade att integrationsfrågor kommer att vara fortsatt viktiga för henne.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?