Annons

Saabs resultat svagare än väntat

Försvarskoncernen Saabs rörelseresultat blev 882 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017.

Bild:TT

Analytikerna hade räknat med ett rörelseresultat på 1.105 miljoner kronor, enligt SME Direkt sammanställning inför rapporten.

Försäljningen uppgick till 9.819 miljoner kronor för perioden. Här låg SME Direkts konsensusprognos på 10.130 miljoner kronor.

En utdelning på 5,50 kronor per aktie föreslås (5,25). Väntat var 6,15 kronor.

Saab bedömer att försäljningstillväxten under 2018 ska vara i linje med bolagets långsiktiga finansiella mål, det vill säga en årlig organisk tillväxt på 5 procent.

Analytikerna hade enligt SME Direkts prognossammanställning inför bokslutet räknat med en försäljningstillväxt om 7,2 procent 2018.

Vad gäller rörelsemarginalen, exklusive väsentliga jämförelsestörande poster, väntas denna stärkas jämfört med 2017.

"Därmed tar Saab ett ytterligare steg mot sitt långsiktiga finansiella mål: en rörelsemarginal på 10 procent per år över en konjunkturcykel", skriver bolaget.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?