Annons

Saab tar order på vapensystem

Försvarskoncernen Saab har tecknat ett avtal gällande produktion och leverans av det bärbara vapensystemet Carl-Gustaf med en inte namngiven kund.

Bild:TT

Det framgår av ett pressmeddelande.

Värdet uppgår till cirka 334 miljoner kronor och leveranser kommer att ske under 2017. Ordern bokas i fjärde kvartalet 2016.

Kontraktet omfattar vapensystem av Carl-Gustaf i M3-versionen, en version som i slutet av 2014 åtföljdes av en nyare och lättare version, M4.

I december meddelade Saab att bolaget fått sitt fjärde kundland på M4-versionen sedan lanseringen. I samband med onsdagens beställning meddelar företaget att intresset för både M3 och M4 är stort.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?