Saab får dansk marinorder

Försvarsjätten Saab har enligt ett pressmeddelande fått ett kontrakt på implementering av ett nytt marint ledningssystem för lotstjänster av den danska statliga marina lotstjänsten DanPilot. Systemet är baserat på Saabs lösning Pilotcontrol.

 

DanPilot fördelar cirka 160 lotsar på ca 20 000 uppdrag per år, och betjänar lokala hamnar, större danska hamnar samt passager mellan Östersjön och Nordsjön.

"Det här kontraktet är ett genombrott på den europeiska marknaden. DanPilots optimerings- och automationsmål matchar den planerade utvecklingen av Saabs lösningar för lotstjänster. Vi ser fram emot att leverera en marknadsledande lösning som uppfyller DanPilots behov", kommenterar Jessica Öberg, chef för Saabs affärsområde Industrial Products and Services.

Pilotcontrol planeras tas i bruk i Danmark under fjärde kvartalet 2018.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?