Saab-chef får gå på dagen: "Sådant som händer"

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab stuvar om i ledningen. Chefen för det tunga affärsområdet Aeronautics får gå på dagen.

Ulf Nilsson var chef för affärsområdet Aeronautics där Gripen-programmet ingår.
Ulf Nilsson var chef för affärsområdet Aeronautics där Gripen-programmet ingår.Bild:TT

Ulf Nilsson har varit chef för affärsområdet Aeronautics där Gripen-programmet ingår sedan 1 januari 2015. Men nu får han lämna jobbet på dagen.

Saab är mycket förteget om varför han får gå lämna sitt uppdrag och koncernledningen.

”Det är sådant som händer, vi går inte på några detaljer”, är den enda förklaringen presschefen Helene Lindstrand har.

”Det är ett beslut som är fattat, jag har inte mer att säga än så”, fortsätter hon.

Ulf Nilssons ersätts av Lennart Sindahl, tidigare chef för Aeronautics, under tiden bolaget letar efter en ny affärsområdeschef.

Aeronautics är ett av Saabs större affärsområden med en försäljning i fjol på 7,1 miljarder kronor. Här ligger Saabs flygverksamhet med stridsflygplanet Gripen och samarbetet med Boeing kring ett nytt skolflygplan.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?