1515
Annons

Så vill regeringen bryta segregationen – se pressträffen

Pressträff med integrations- och migrationsminister Anders Ygeman, arbetsmarknads- och jämställdhetsminister Eva Nordmark samt socialminister Lena Hallengren. Sändningen börjar 14.00.


Kvinna attackerad i centrala Visby

En kvinna har attackerats i centrala Visby. Hon är allvarligt skadad. En man är gripen och en förundersökning om mordförsök har inletts.

”Det är vad som förefaller vara ett knivdåd. Gärningspersonen sprang uppåt men blev stoppad av en annan person efter ungefär 20 meter”, säger ett ögonvittne till TT.
”Det är vad som förefaller vara ett knivdåd. Gärningspersonen sprang uppåt men blev stoppad av en annan person efter ungefär 20 meter”, säger ett ögonvittne till TT.Foto:Jack Mikrut
Donners plats.
Donners plats.Foto:Linda Öhrn.

Klockan 13.50 fick polisen larm om att en person stuckits med kniv vid Donners plats.

Enligt TT:s fotograf på plats fick den skadade kvinnan hjärt- och lungräddning hela vägen in i ambulansen. Hon är allvarligt skadad och vårdas på sjukhus.

”Just nu håller vi på att fastställa identiteten på den skadade kvinnan men jag har inte delgivits de uppgifterna i nuläget”, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen.

Enligt vittnen på platsen attackerades kvinnan vid en uteservering.

”Det är vad som förefaller vara ett knivdåd. Gärningspersonen sprang uppåt men blev stoppad av en annan person efter ungefär 20 meter”, säger ett ögonvittne till TT.

En förundersökning om försök till mord är inledd. Polis arbetar med att ta reda på vad som hänt och med att samla vittnesuppgifter, teknisk undersökning samt inventering av kameramaterial.

Polisen kan inte svara på om attacken har någon politisk koppling, eller om personen är politiker.

Det finns ingenting som tyder på att det finns fler gärningsmän, säger polisen.

Almedalsveckan är i full gång och Centerpartiet meddelar att de ställer in en presskonferens som skulle ha hållits under eftermiddagen. Det är oklart om någon ny hålls före partiledare Annie Lööfs planerade tal klockan 19. Enligt partiets ekonomisk-politiske talesperson Martin Ådahl är så vitt känt ingen i C drabbad. Partiet har räknat in de riksanställda men det finns många medlemmar på plats.

”Vi håller på att kolla upp och räkna in alla, precis som många andra tror jag i Almedalen just nu. Men so far har vi inte fått något dåligt besked”, säger han.

Annie Lööf skulle precis gå upp på scen när hon stoppades av sitt personskydd. På Twitter skriver hon själv: ”Omskakande att en kvinna har blivit knivhuggen i centrala Visby. Mina tankar finns hos kvinnan och hennes närstående. Ett fruktansvärt dåd.”

Region Gotland och Svenska kyrkan har öppnat domkyrkan för samtalsstöd till de som är oroliga.

Donners plats är avspärrad för alla fordon förutom polis och räddningstjänst.

Polisens presstalesperson Ola Österling.
Polisens presstalesperson Ola Österling.Foto:Linda Öhrn.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?