Annons

Så vände New York brottstrenden: ”T-banan är kärnan”

NEW YORK. Motverka att folk plankar, hålla tunnelbanevagnar rena från klotter och en noggrann uppföljning av anmälda brott.

Det är grunden i New York-polisens enkla men framgångsrika strategi för kollektivtrafiken.

”Har du kontroll över tunnelbanan har du sannolikt också kontroll över resten av staden”, säger en expert.

New York-polisens framgångsrika strategi bygger på att motverka småbrott, hålla rent från klotter och noggrant följa upp anmälningar.
New York-polisens framgångsrika strategi bygger på att motverka småbrott, hålla rent från klotter och noggrant följa upp anmälningar.Foto:Seth Wenig
Helena Leufstadius, vd för Svensk Kollektivtrafik, besöker New York med en grupp svenska politiker och tjänstemän för att lära sig mer om hur näringslivet och fastighetsägare där samarbetar med staden för att öka säkerheten på specifika platser.
Helena Leufstadius, vd för Svensk Kollektivtrafik, besöker New York med en grupp svenska politiker och tjänstemän för att lära sig mer om hur näringslivet och fastighetsägare där samarbetar med staden för att öka säkerheten på specifika platser.Foto:Emil Wesolowski
Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd i Stockholm och ordförande för SL efterlyser att Stockholm, likt New York, återupprättar tunnelbanepolis.
Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd i Stockholm och ordförande för SL efterlyser att Stockholm, likt New York, återupprättar tunnelbanepolis.Foto:Emil Wesolowski

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera